Sayfalar

19 Şubat 2014 Çarşamba

sıvı sabunumuzu kendimiz yapıyoruz

bu nasıl bir proje demeyin sakın :) katı sabundan sıvı sabun yapımı hatta duş jeli olarakta kullanabilirsiniz. sıvı sabunlarımızın içinde kim bilir hangi bilmediğimiz kimyasallar var ama saf doğal katı sabundan içeriğini bildiğimiz bir sıvı sabun yapmak içimizi rahatlatır dimi?

malzemelerimiz: beyaz sabun , limon rendesi, tencere, kaşık, su, limon suyu, istediğiniz aromada bir yağ(menekşe yağı, lavanta yağı, kayısı yağı....)
limon rendesi ile sabun bitene kadar rendeliyoruz. 

tenceremize sabunları koyuyoruz

üstüne 1 lt su döküp kaynatmaya başlıyoruz sürekli karıştırıyoruz uzun sürebilir merak etmeyin yada geceden sabunlu suyu bekletebilirsiniz, sabah daha kolay kaynar. kaynamaya başladığında bir güzel blenderla çırpın sabun topakları kalmasın içinde 

kaynamaya başlayan sabuna 1 bardak daha su ve ikişer tatlı kaşığı olacak şekilde limon suyu, zeytin yağı ve aromalı yağdan ekleyin. blender ile iyice çırpın. çırpma bittikten sonra kaşıkla karıştırmaya devam edin, sabun topakları kalmasın içinde.

boza kıvamına gelen sabunumuz olmuştur. soğuduktan sonra bir sıvı sabun kabına alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.. hatta duş jeli olarak kullanabilirsiniz. birde duyduğuma göre çamaşır makinesi ön yıkamasına bir kaşık koyanlarda varmış :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder